Ole hyvä – fysioterapeutti ja osteopaatti auttaa – Tampere

Tarkka kliininen tutkimus

Ensisijaisen tärkeää on tarkka kliininen esitietoihin perustuva tutkimus vaivasi syystä ja seurauksista. Kipuun ja särkyyn vaikuttavien syiden selvittäminen luo perustan eri hoitomenetelmien valinnalle.

Eri hoitojen yhdistelmillä parempaan hoitotulokseen

Yhdistelen tarvittaessa eri hoitomenetelmiä muun muassa osteopatiaa, pehmytkudoskäsittelyä (faskia), eri fysioterapiamenetelmiä (OMI, MDT), akupunktiota sekä terapeuttista harjoittelua. Teen lisäksi hoitopöydällä tapahtuvia erilaisia stressinpurkukäsittelyjä (Trager-terapia, äänimaljahoidot).

Esimerkiksi osteopatian ja akupunktion yhdistelmä migreeniin ja päänsärkyyn on osoittautunut erittäin toimivaksi. Akupunktio on tutkimusten mukaan tehokas menetelmä muun muassa polvikuluminen hoitoon. Akupunktiolla on erinomainen vaste myös gynekologisten vaivojen hoidossa. Käsien puutumiseen tai alaselkäkipuun, joka säteilee pakaraan tai alaraajaan, on OMI -ja MDT-fysioterapia todettu lukuisissa tutkimuksissa tehokkaiksi hoitomuodoiksi.

Rintarangan ”lukkoihin” on osteopatia toimiva hoito. Yleisesti ottaen lihasperäisiin kipuihin faskiakäsittely yhdistettynä osteopatiaan on hyväksi havaittu. Faskian liikkuvuuden lisäämiseen on erinomainen apu termostaatilla säädettävällä lämpökivellä käsittely osana hoitoa. Se on miellyttävää ja tehokasta. Käytän paljon kroonisissa kiputiloissa tai akuutin vamman jälkeisessä kuntoutuksessa eri hoitomenetelmien yhdistelmää terapeuttisine harjoitteineen.

Epämääräisessä kivussa, johon ei ole löytynyt syytä, autan sinua ymmärtämään oireiden taustalla olevan syy-seurausketjun.

Alaraajojen tai jalkaterän alueen kivuissa teen tarvittaessa myös pienet muokkaukset omiin pohjallisiisi.

Stressistä johtuviin moninaisiin oireisiin suosittelen Trager -terapiaa, Trager-terapian sekä äänimaljojen yhdistelmää tai Kraniosakraaliterapiaa. Myös akupunktiota stressinpurkuun kannattaa kokeilla.

Voit myös teettää Firstbeat Hyvinvointianalyysin, joka kuvaa palautumisesi riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla. Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi. Hyvinvointianalyysi arvioi unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisun paremman palautumisen saavuttamiseksi.

Montako hoitokäyntiä? Yleensä 1-5 kertaa riittää vaivasta riippuen.

Hoitoaika: Nikamamanipulaatio < 20 min, osteopatia tai yhdistelmähoito < 40 min, fysioterapia OMI,MDT < 45 min. Stressinpurku -hoidot < 60 min.