Osteopaatti ja fysioterapeutti auttaa – Tampere

Varaa aika netistä tai soita. Hällän sisäänkäynti. Valitse sinulle sopiva hoitomuoto.

Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jonka tarkoituksena on kehon rakenteellisten ja toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkiminen, hoito sekä niiden ennaltaehkäisy. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään muun muassa nivelten artikulaatio- ja manipulaatio- sekä pehmytkudostekniikoita.

MDT: Mekaaninen diagnostisointi ja hoito alkaa potilaan taudinkuvan määrittelyllä ja fyysisellä tutkimuksella, missä pääpaino on oireiden analysoinnissa suhteessa tiettyihin toistettuihin rangan liikkeisiin ja pitkäkestoisiin asentoihin. Potilaalle suunnitellaan yksilöllinen hoito-ohjelma hänen kipunsa, sentralisaatio-ilmiön ja liikkeiden käyttäytymisen perusteella. Robin McKenzien kuvaama sentralisaatio-ilmiö on kliinisesti havainnoitavissa oleva ilmiö, missä tiettyjen liikkeiden tai asentojen vaikutuksesta oireiden voimakkuus ja sijainti vähenee raajan periferisissä osissa, voimistuen sentraalisesti paikallistuen selkärangan alueelle.

Lähde: Suomen McKenzie instituutti
Lue lisää: https://fi.mckenzieinstitute.org/potilaat/

OMI: Ortopedisen kliinisen lääketieteen perustaja Dr. James Cyriax, M.D (1904-1985) loi tutkittuihin faktoihin perustuvan tuki- ja liikuntaelinsysteemin diagnoosi- sekä hoitomenetelmän. Systemaattisen tutkimusmenetelmän avulla selvitetään sekä paikallisen ja/tai säteilevän kivun tai toimintahäiriön lähtökohta. Tarkka diagnoosi on edellytys ortopedisen lääketieteen erilaisten hoitomenetelmien valinnalle, joita ovat syvä poikittaishieronta, kapselivenytys, traktio, mobilisaatio ja manipulaatio. Tarvittaessa lääkäri voi antaa injektion. Menetelmää käyttävillä fysioterapeuteilla ja lääkäreillä on Ortopediseen kliiniseen lääketieteeseen perustuva 3-6 vuoden erikoistumiskoulutus.

Akupunktio: Akupunktio – ei ole pelkkää kivunlievitystä

Sekä länsimainen että kiinalainen akupunktiotutkimus on osoittanut, että akupunktiolla on paljon muitakin vaikutuksia kuin pelkkä kivunlievitys. Koulutetun henkilön suorittama akupunktiohoito on täysin turvallista, ja sen kliiniset käyttömahdollisuudet ovat laajat. Maailman Terveysjärjestö WHO on julkaissut listan elimistön sairaus- ja häiriötiloista, joita voidaan hoitaa akupunktiolla. Listassa on lueteltu yli neljäsataa akupunktion käyttökohdetta.

Akupunktiosta apua moniin vaivoihin

Kivunhoidon lisäksi akupunktiota voidaan soveltaa erityisesti neurologisiin ongelmiin sekä tuki -ja liikuntaelimistön ongelmiin aina kolmoishermosärystä niveltulehduksiin, reumaan sekä stressiin. Akupunktiolla on hoidettu myös monia hengityselinten sairauksia, allergioita, silmien ja suun sairauksia sekä ruuansulatuselinten sairauksia ja vaivoja. Myös gynekologiset vaivat (kuukautiskivut ja kuukautishäiriöt, vaihdevuosivaivat, hedelmättömyys) ja eturauhasvaivat reagoivat hyvin akupunktioon. Akupunktion avulla voidaan hoitaa lisäksi tunne-elämän häiriöitä ja käyttäytymisongelmia, kuten riippuvuutta nautintoaineista: alkoholista, huumeista ja tupakasta.

Termostaatilla säädettävä lämpökivi -käsittely: Lämpökivi -käsittelyn perustana on suomalainen vuolukivi ja sen erinomainen lämmönjohtavuus. Vuolukiven luovuttaessa lämpöä ei iho kuumene liikaa, vaan lämpö pääsee vaikuttamaan syvemmälle kudokseen. Vuolukiven lämpöä voidaan säädellä termostaatilla. Lämpökiviä on erilaisia riippuen niiden käyttötarkoituksesta. Lämpökivi -käsittelyssä voidaan hyödyntää kosketusta, lämpöä, liikettä sekä värinää. Lämpökivi -käsittely on erinomainen apua pehmytkudosten käsittelyyn sekä fascian liikkumisen palauttamiseen. https://selanne.fi/lampokivikasittely/

Liikeäly: Movement Intelligence perustuu ajatukseen että, kun keholle annetaan sopiva tilaisuus ja vähän työntöapua, keho löytää itse takaisin omaan optimaaliseen toimintakykyynsä. Tämän itseohjautuvuusperiaatteen näkökulmasta elävä organismi on luotu pyrkimään kohti terveyttä ja hakeutumaan takaisin tasapainoon.

Lähde: Terhi Summa: somatiikka.fi

Trager -terapia: Trager-terapia pyrkii vähentämään kehon ja mielen jännitystä muun muassa rytmisillä, pehmeillä ja keinuttavilla liikkeillä, kevyillä painalluksilla sekä venytyksillä. Hoidon tavoitteena on palauttaa ”tehdasasetukset”, antamalla aistimuksia siitä, miltä tuntuu olla, kun keho ja mieli eivät taistele vastaan. Kehon ja mielen tunnistaessa tämän luonnollisen olotilan on tämä tila mahdollista palauttaa myös arjessa. Trager -terapia on erinomainen menetelmä stressinpurkuun.Trager -terapiaa tehdään hoitopöydällä, jonka jälkeen asiakkaalle ohjataan rentouttava kehotietoisuus -harjoite arkeen. https://trager.fi/trager-terapiaa/

Kraniosakraaliterapia (CST)

CST on kevyen kosketuksen manuaalista terapiaa, jolla tuetaan kraniosakraalijärjestelmän tasapainoa.

Mitä tarkoittaa kraniosakraalijärjestelmä?

Kraniosakraalijärjestelmä koostuu aivoista, selkäytimestä, aivoselkäydin nesteestä sekä näiden ympärillä olevista kalvoista. Näitä rakenteita suojaavat kallon luut, selkäranka sekä ristiluu. Nämä yhdessä muodostavat puolisuljetun nestejärjestelmän. Tämä kraniosakraalijärjestelmä tuottaa, imeyttää ja kierrättää aivo-selkäydinestettä, joka ympäröi aivoja sekä ravitsee näitä ja hermostoa. Kraniosakraalijärjestelmä on sidekudosverkoston (faskia) kautta yhteydessä kaikkialle elimistöön.

Mitä on Kraniosakraaliterapia?

Aivo-selkäydinnesteellä on oma rytminsä sydämen ja hengitysrytmin tapaan. Tähän kraniosakraalijärjestelmän mahdollistamaan aivo-selkäydinnesteen rytmiin vaikuttamalla ollaan yhteydessä autonomiseen hermostoon auttamalla sympaattista ja parasympaattista hermostoa tasapainottumaan. Hermostohan ohjaa kehon eri järjestelmiä: tuki ja liikuntaelimistöä, umpieritys-, immuuni – ja ruuansulatusjärjestelmää. Kraniosakraaliterapialla pyritään vahvistamaan kehon omaa pyrkimystään tasapainoon ja parantamaan itse itsensä.

Mihin ongelmiin Kraniosakraaliterapiaa?

Muun muassa stressinpurkuun, päänsärkyihin/migreeneihin, kroonisiin kiputiloihin, vatsavaivoihin, purentaongelmiin.

Fysikaaliset laitehoidot muun muassa työperäisiin rasitusvaivoihin, tendiniitteihin, tenniskyynärpäähän, limapussin tulehduksiin, plantaarifaskiittiin, akillesvaivoihin ja urheiluvammoihin.